Tapahtuman tausta ja tarina

Huipulla Tuulee syntyi vuonna 2015, kun joukko entisiä urheilijoita ja nykyisiä yrityselämän vaikuttajia tuumaili, että vieläkö muistatko sen innon ja draivin kun halusit olla paras? Ja minne ihmeeseen se tunne on kadonnut? Ja missähän ovat kilpakumppanit nykyisin?

 

Joku heistä oli kansanedustaja, yksi myyntipäällikkö, kolmas tehtaanjohtaja ja joku yrittäjä. Niinpä he päättivät aktivoitua ja kutsua entiset kaveriverkostot ja nykyiset liike-elämän tuloksentekijät yhteen. Projektista puuttui vain tekijä. Sekin löytyi Jyväskylän uimahallin lauteilta, kun Pietari Sorri törmäsi poikansa uintivalmentaja Ville Kalliseen. Pari innostavaa keskustelua ja projektipäällikkö oli löytynyt. Sitten aktivoitiin mukaan vielä KIHU sekä Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteilijöitä ja verkoston pohja oli valmis. Suurin piirtein näin syntyi ensimmäinen Huipulla Tuulee-tapahtuma vuonna 2015. Ensimmäinen vuosi kokosi 120 tuloksentekijää verkottumaan sekä jakamaan kokemuksia ja osaamistaan. Porukka oli niin innostunutta tapahtumasta, että tapahtuma “äänestettiin jatkoon”. Tarinat menestyjien taustojen takaa, liike-elämän verkostot sekä KIHUn ja Jyväskylän yliopiston tietotaito kokoavat sisukkaat ihmiset "havuja perkele" -tyyppisten kokemusten äärelle Jyväskylän Paviljonkiin kaivamaan menneiden vuosien draivin taas yhdessä esiin.

 

Tapahtumassa käsitellään johtajuuden, valmentamisen, jaksamisen ja tuloksen tekemisen kokemuksia sekä näkökulmia - joskus vaikeistakin näkökulmista, mutta pukukoppihengessä. Tapahtuma on tarkoitettu henkilöille, joilla on halu kehittyä, innostua, onnistua ja löytää draivia tekemiseen. Sporttibaarihenkisen iltatilaisuuden dresscode on vanhan "seuran verkkarit tai fanipaita" Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, joilla on halu kehittyä, innostua, onnistua ja löytää draivia tekemiseen. HUOM! Tapahtumassa ei ole erikseen VIP-vieraita, koska luokkakokoushenkisessä tilaisuudessa kaikki osallistujat ovat tapahtuman päätähtiä.

 

Vuoden 2019 tapahtuman kulmakivet:

- Intohimo ja epäonnistumisen voima

- Kumpi on tärkeämpi: matka vai perille pääsy?

- Stressi, suorituskyky ja palautuminen

 

Lähtölistalla vuonna 2019 on mm.

 • Manu Myllyaho / urheilutoimittaja / juonto

 • Harri Gustafsberg / henkisen suorituskyvyn valmentaja

 • Alpo Suhonen / jääkiekkovalmentaja

 • Tapio Suominen / urheilutoimittaja, selostaja

 • Johannes ”Hatsolo” Hattunen / sarjayrittäjä, hyvinvointivalmentaja

 • Minna Kauppi / suunnistaja, maailmanmestari

 • Mikko Tukonen / yritysvalmentaja

 • Eero Hirvonen / yhdistetyn hiihtäjä

 • Maarit Valtonen / olympiakomitean vastuulääkäri

 • Pippa Laukka / urheilulääkäri

 • Matti Heikkinen / hiihtäjä, maailmanmestari

 • Jarkko Nordlund / toimitusjohtaja

 • Jarmo Riski / yritysvalmentaja

 • Touko Aalto / vaikuttaja 

Kirjallisia kommentteja tapahtumasta: ”Paras kohtaamistapahtuma ikinä” - Eeva Niemelä ”Erilainen tapahtuma - oma motivaatio nousi piikkiin” - Sami Kauppinen ”Odotan innolla jatkoa” - nimetön palaute

 

Ketkä tätä järjestävät?

Vuoden 2019 tapahtumaa koordinoi verkostoista koottu ydinryhmä, projektipäällikkönä Ville Kallinen. Ydinryhmän puheenjohtaja on Pietari Sorri. Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on Jyväskylän Kongressikeskus Oy. Mukana tapahtuman järjestelyissä on joukko entisiä urheilijoita ja nykyisiä yrityselämän vaikuttajia, joita sparraa mm. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Viime vuonna meitä oli lähes 650. Tehdään tämä taas yhdessä. Rennosti, sporttihengessä, mutta uskottavasti.